El teu cos, el teu plaer

~El teu cos, el teu plaer~

El cos és el gran oblidat en la nostra cultura. A l’antigüetat el cos era imprescindible per sobreviure, en l’actualitat la nostra supervivencia no passa per l’agilitat o la fortalesa, de manera que el ser humà ha evolucionat inevitablement cap al sedentarisme.

Fa milers d’anys, els humans vivien en interacció amb la natura i tot allò que era natural era venerat. No existia una clara diferenciació entre el natural i les persones, ja que aquestes últimes estaven totalment integrades a la Terra. En el moment que l’home s’individualitza i pren consciència de sí mateix, inicia un procés d’allunyament de la naturalesa, i per tant, també del cos, ja que aquest és la nostra pròpia naturalesa. El resultat el veiem a diari en la forma que tractem el nostre cos, exactament igual que tractem la naturalesa: en desconfiem i li tenim por, així que el tractem de controlar i ens deconectem d’ell, tot perdent la capacitat d’escolta i estar atents a les seves senyals. I aquest és el gran perill de la desconexió: no saber quines són les nostres necessitats ni com satisfer-les.

Si bé és cert que dediquem un gran culte al cos, ho fem per motius d’estètica, per poder-lo lluir, tot sotmetent-lo a les exigències de la moda. Però en el procés hem perdut la conexió amb el nostre interior, amb les sensacions i les emocions, i aquestes són l’indicador d’allò que necessitem, del camí directa cap a la nostra salut. Val a dir que moltes malalties tenen un origen emocional insatisfet.

A més a més, causes de càrrega a l’esquena i del coll venen donades perquè es bloqueja la informació que envia el cos cap a la ment, i es queda allà perquè així la ment pugui seguir amb els seus plans sense tenir en compte si aquests són viables per tot l’organisme, en definitiva, ecològiques pel nostre ser.

Per aquestes raons, és de vital importància que li donguem la importància que té, i que hi tornem a connectar i a confiar. En definitiva, deixar que sigui el cos, en lloc de la ment, la nostra brúixola per marcar les accions de la nostra vida.

Així doncs, la meva missió, visió i objectius és acompanyar-te a que tornis a connectar amb la teva naturalesa, a través de l’exercici físic conscient (pràctica d‘hipopressius), del tacte conscient (massatge Californià) i de la psicoteràpia conscient (PNL i coaching Wingwave).

(Text inspirat en el llibre Mujer, Deseo y Placer, de Mireia Darder)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s